Jeugd

kom trainen

Jeugd aikido

Aikido helpt kinderen om een balans te vinden tussen hoofd en lijf.

Bij Yatagarasu hebben we aikidolessen voor kinderen en voor jongeren in Utrecht.

Kinderaikido (7+)
De kinderaikido lessen bij Yatagarasu zorgen voor beweging. Spelenderwijs ontdekt je kind de basisprincipes van aikido. In de aikidolessen werken we aan concentratie, weerbaarheid en samenwerking. We bouwen aan het vertrouwen in jezelf en in de ander. Maar het allerbelangrijkste in onze dojo is het hebben van plezier en respect voor elkaar

Jongerenaikido (15+)
De jongeren doen mee met de volwassen les. Het niveau ligt hoger dan in de kinderaikido lessen. We werken aan de conditie, er is veel aandacht voor ukemi (vrije val, verbinding) en leren meer over de ontspanning van hoofd en lijf. De aikido-technieken vormen de basis om meer over de verbinding met jezelf en de ander te leren. Er wordt serieus getraind, maar een goede sfeer en het bouwen van onderlinge vriendschappen staat bij ons altijd op de voorgrond.

Vanaf 15 jaar mag de jeugd ook deelnemen aan stages van (inter)nationale sensei. 

6-weekse introductieperiode

Voor kinderaikido & jongerenaikido, starten wanneer het uitkomt.

Natuurlijk ben je altijd welkom voor een proefles.

Maar wij denken dat je een beter idee krijgt of aikido en onze club bij je passen als je een aantal keer kunt meetrainen. Daarom bieden we een introductieperiode aan. Zowel voor beginnende aikidoka, als kinderen en jongeren die al ervaring hebben met aikido of een andere krijgskunst.

Voor een gereduceerd eenmalig tarief (€35 euro) kun je 6 weken meetrainen. Daarna bepaal je of je lid wordt van onze club.

Zien we je binnenkort?

  • Kinderaikido: 16:00 – 17:00 uur.
  • Jongeren & volwassenen: 18:30 – 20:00 uur.
de sensei | floor Hannewijk

"Aikido brengt mij in balans en meer in contact met mezelf en anderen."

floor-hannewijk-yatagarasu-aikido-utrecht
Floor Hannewijk

“In mijn ontwikkeling als mens heeft aikido mij veel handvatten gegeven. Het brengt balans, rust in mijn hoofd en heeft mij meer in contact met mezelf gebracht. Soms zou ik willen dat ik die handvatten in een eerdere fase van mijn leven had gehad.

Dat motiveert mij om mensen op jonge leeftijd al met aikido in aanraking te laten komen. Het is bijzonder om te zien hoe aikido kinderen en jongeren helpt zich te ontwikkelen in de motoriek, houding en gedrag. Het geeft ze zelfvertrouwen en zorgt voor nieuwe vriendschappen.

Wat ik in mijn lessen met name wil uitdragen is het trainen van focus en aandacht en het respectvol omgaan met elkaar en de wereld om ons heen. De manier waarop jongeren elkaar helpen en inspireren, inspireert mij ook in mijn ontwikkeling als aikidoka en mens.”

 

Mijn ervaring

Inmiddels sta ik bijna 10 jaar met veel plezier op de mat. Als student, maar ook als leraar voor jeugd en volwassenen. Iedere training brengt weer nieuwe inzichten door samen met anderen te experimenteren en ontdekken.

Geregeld ga ik voor langere perioden naar Californië om als fulltime student te trainen bij mijn leraar Kayla Feder. Naast de verdieping van mijn aikido helpt dit me ook in mijn ontwikkeling van wie ik wil zijn als mens. 

Leraren die mij ook inspireren en visie op aikido beïnvloeden zijn:
Piet Lagerwaard, Miles Kessler, Lewis Bernaldo de Quiros, Jan Nevelius, Linda Holiday, Mary Heiny, Christian Tissier.

Lestijden

Het seizoen voor de jeugdlessen loopt van september t/m juni. Tussentijds instromen is altijd mogelijk.

Kinderaikido (7+)
Woensdag: 16:00 – 17:00 uur 

Jongerenaikido (15+)
Woensdag: 18:30 – 20:00 uur 

Tarieven

Kosten jeugd 

€ 29,50,- per maand
€ 18,- per maand met U-pas

6-weekse introductieperiode
€ 35,- eenmalige betaling
€ 21,- met U-pas eenmalige betaling 

Adres

Bereikbaarheid
De dojo is goed bereikbaar met het OV. In de omgeving van de dojo is het betaald parkeren.

maak kennis met onze dojo
op de mat
Wil jij leuke nieuwe mensen leren kennen?

Onze dojo is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn - onafhankelijk van leeftijd, gender, fysieke mogelijkheden, afkomst of seksuele geaardheid.

Iets nieuws leren?

Kom 6 weken met ons meetrainen voor gereduceerd tarief!

Werk aan ontspanning en positieve energie

Vind balans tussen hoofd en lijf

Verbeter je fysieke en mentale kracht